Uvjeti poslovanja na noni.hr


Dostupnost informacija

Prodavatelj se obvezuje da će kupcu osigurati dostupnost sljedećih informacija:

 • identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke, registarski broj)
 • podatke koji kupcu omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
 • bitne karakteristike artikala odnosno uskuga (uključujući poslijeprodajnu uslugu i jamstva)
 • dostupnost artikala (podrazumijeva se da su svi artikl i usluge koji se nude na internetskoj stranici dostupni u razumnom roku)
 • uvjete dostave artikla ili izvršenje usluge (način, mjesto i rok dostave)
 • sve cijene moraju biti jasno određene i istaknute, te uključuju li PDV i troškove dostave
 • način plaćanja i dostave
 • pojašnjenje postupka u slučaju pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službe za odnose s kupcima


Ponuda artikala

Zbog prirode poslovanja preko interneta, ponuda NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p. ažurira se i mijenja brzo i često. Prikazane cijene odnose se na internetsku trgovinu i vrijede za kupovinu preko interneta..


Načini plaćanja

Prodavatelj nudi sljedeće načine plaćanja:

Država:                      Način plačila:
Slovenija                   po povzetju, paypal, nakazilo na TRR, z gotovino ob prevzemu na sedežu NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p.
Hrvaška                     paypal, po povzetju kurirju GLS, 
Avstrija                      paypal, nakazilo na TRR 
Belgija                       paypal, nakazilo na TRR 
Danska                      paypal, nakazilo na TRR 
Nemčija                     paypal, nakazilo na TRR 
Italija                          paypal, nakazilo na TRR 
Luxembourg             paypal, nakazilo na TRR 
Nizozemska              paypal, nakazilo na TRR


Cijene

Sve su cijene konačne, osim ukoliko je drukčije naznačeno. Tvrtka NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p. je porezni obveznik i u sve je cijene uključen PDV.

Cijene vrijede u trenutku narudžbe i nemaju unaprijed određene valjanosti.

Cijene vrijede po gore navedenim uvjetima plaćanja te za gore navedene načine plaćanja.

Unatoč nastojanjima da osiguramo najtočnije podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena promijeni u vrijeme obrade narudžbe, prodavatelj će kupcu dati mogućnost odustajanja od kupovine ili će mu ponuditi rješenje na obostrano zadovoljstvo.

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca prihvaćen je u trenutku kad kupac potvrdi narudžbu (kupac će primiti elektronsku poruku o potvrđenoj narudžbi). Od tog trenutka sve su cijene i uvjeti fiksni te vrijede i za prodavatelja i za kupca.7. Naročilo blaga 
Naročilo blaga se opravi v spletni trgovini. Naročilo je možno oddati tudi direktno preko e-pošte info@noni.si ali telefonske številke 041 736 498. Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p.. Če naročenega blaga prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti, ki lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drugi izdelek.
8. Postopek nakupa na noni.si
8.1. Izbira izdelka
Kupec izdelek, ki ga želi kupiti na noni.si doda v košarico. To stori tako, da ob izdelku klikne na Dodaj v košarico. Pojavi se pojavno okno, da je bil izdelek dodan v košarico. Kupec lahko nadaljuje z nakupom. Izdelke v košarici vidi v meniju zgoraj desno, kjer sta prikazana količina izdelkov in vrednost košarice. S klikom na to polje se kupcu prikažejo izdelki, ki so v košarici. Za večji prikaz košarice lahko kupec klikne na "poglej v košarico". Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec x - (odstrani).Kupec lahko v košarici spreminja količino, tako da vnese novo vrednost in pritisne "posodobi".8.2. Košarica


Ko kupec napolni košarico lahko s klikom na "poglej v košarico" preveri izdelke v košarici. V kolikor želi nadaljevati z nakupovanjem klikne nadaljujte z nakupovanjem. V kolikor želi kupec dokončati naročilo klikne na blagajno.
8.3. Blagajna

Za dokončanje naročila mora kupec izpolniti naslednja polja:

- Označi možnost nakupa - nakup lahko opravi z registracijo, z že obstoječim računom ali kot gost. Registracija omogoča, da se ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni ob prijavi z emailom in geslom.

- Osebni podatki in naslov - izpolniti je potrebno vsa polja označena z * - Ime, priimek, email, telefon, naslov, mesto, poštna številka, država ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila in za dostavo izdelka.V kolikor se naslov dostave razlikuje od naslova plačila lahko kupec odkljuka Naslov plačnika je enak naslovu prejemnika in vpiše naslov za dostavo.

- način dostave - kupec lahko izbira med osebnim prevzemom na naslovu Kadrenci 4, Cerkvenjak ali dostavo preko dostavne službe GLS. Cena dostave je odvisna od države in teže naročila in je prikazana pod točko 11.

- način plačila - kupec lahko izbira med plačilom po povzetju (samo Slovenija in Hrvaška), plačilom preko paypala in plačilom preko spletne banke oz. po predračunu (z izjemo Hrvaške).

- kuponi, darilne kartice in nagradne točke - če ima uporabnik kodo kupona, bona ali nagradne točke, jih lahko vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.

- pregled naročila - prikazani so vsi izdelki, ki jih je kupec dodal v košarico na noni.si, cena izdelka, strošek dostave, vrednosti DDVja in skupni strošek za plačilo, še predno kupec naročilo zaključi.

- zaključek naročila - kupec lahko na eni strani pregleda ali so vsi izpolnjeni podatki vnešeni in preveri vsebino košarice. Kupec potrdi naročilo s klikom na Potrdite naročilo. Če je naročilo uspešno zaključeno se odpre stran "Naročilo je oddano" in izpiše tekst:  Vaše naročilo je bilo poslano v nadaljnjo obravnavo! Zgodovino in statuse naročil lahko spremljate na strani Moj račun, s klikom na Zgodovina naročil... Po oddanem naročilu kupec prejme tudi e-pošto s potrditvijo naročila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.Dostava i povrat robe

Prodavatelj će robu, odnosno uslugu, dostaviti i izvršiti u dogovorenom roku, osim u slučaju da dođe do nepredviđenih događaja na koje ne može utjecati (prirodne katastrofe, neočekivano kašnjenje dostave od strane proizvođača).

Robu je moguće preuzeti osobno ili putem dostavne službe. Troškove dostave i povrata robe pokriva kupac (naručitelj). Cijene dostave navedene su u procesu narudžbe. Troškove dostave i povrata robe po zakonu o zaštiti potrošača pokriva kupac.

Ugovorni partner za dostavu paketa je GLS, premda prodavatelj zadržava pravo izabrati neku drugu dostavnu službu.


Osiguranje osobnih podataka

Prodavatelj se obvezuje na trajno čuvanje i osiguranje svih osobnih podataka kupca.

Prodavatelj će osobne podatke upotrijebiti isključivo za potrebe procesa narudžbe i dostave (slanje informacija, ponuda, računa) i ostalu komunikaciju.

Prodavatelj neće ni u kojem slučaju odavati osobne podatke kupca neovlaštenim osobama.

Za osiguranje osobnih podataka odgovoran je i kupac na način da zaštiti korisničko ime i lozinku.


Komunikacija

Prodavatelj će u kontakt s kupcem stupiti preko sredstava komunikacije na daljinu, pod uvjetom da se kupac tome ne protivi.

Oglasne elektronske poruke sadržat će sljedeće:

 • jasno i nedvosmislene naznake da je poruka poslana u svrhu oglašavanja
 • ime prodavatelja bit će jasno naznačeno
 • različite akcije, promocije i druge trgovačke tehnike koje će biti naznačene kao takve, kao i jasni i nedvosmisleni uvjeti sudjelovanja u njima
 • jasno će biti određen način odjave od primanja oglasnih poruka
 • želju korisnika da ne prima oglasne poruke prodavatelj će jasno poštovati


Obveza odgovornosti

Prodavatelj će se najbolje što može truditi osigurati ažurnost i točnost podataka koji su objavljeni na internetskoj stranici. Osim toga, uvijek postoji mogućnost da se karakteristike artikala, rok dostave ili cijena promijene tako brzo da prodavatelj ne uspije ažurirati internetsku strnicu. U tom slučaju, prodavatelj će kupca obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe ili zamjenu artikala.

Prodavatelj ne odgovara za sadržaj komentara od strane kupaca u vezi s artiklima. Prodavatelj zadržava pravo obrisati ili odbiti komentare koji sadrže neistine ili nerealne pritužbe. Prodavatelj ne odgovara za informacije u pisanim komentarima kupaca i ograđuje se od bilo kakve odgovornosti vezane uz te informacije.

Iako se prodavatelj trudi osigurati detaljne fotografije artikala koje prodaje, treba imati na umu da su sve fotografije simbolične prirode. Fotografije ne opisuju karakteristike proizvoda.


Pritužbe i sporovi

Prodavatelj poštuje zakone o zaštiti potrošača. Prodavatelj će se najbolje što može truditi ispuniti svoju dužnost i ustanoviti sustav rješavanja pritužbi, te odrediti ovlaštenu osobu za kontakt s kupcima koji ulože pritužbe putem elektronske pošte ili telefona.

Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio pritužbu i javiti kupcu koliko će dugo obrada pritužbe trajati te obavijestiti kupca o tijeku postupka.

Prodavatelj je svjestan da je u interesu kupca i prodavatelja da spor ne dođe do suda, zbog mogućih troškova i zahtjevnosti postupka. Zbog toga će učiniti sve što je moguće da se spor riješi sporazumno.


Rješavanje spora izvan suda

Sukladno zakonskim normama NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p. ne priznaje rješavanje potrošačkih sporova preko treće strane izvan suda, koji ga ima pravo zastupati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.


Uporaba informacij in slik


To spletno mesto je last NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p. Prepovedana je kakršna koli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p..


Na spletnih straneh Noni.si, noni.hr, noniplanet.net in noniplanet.com so uporabljene slike podjetja Morinda, ki je pisno dovolilo njihovo uporabo, kot tudi promoviranje in prodajo blagovne znamke Tahitian Noni™. Tahitian Noni™ je blagovna znamka podjetja Morinda. Slike izdelkov v spletni trgovini noni.si so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

9. Prevzem blaga in način plačila 


Z oddanim naročilom v spletni trgovini noni.si se kupec zavezuje, da bo glede na izbrani način plačila poravnal kupnino. Spletna trgovina noni.si deluje na področju Republike Slovenije in omogoča plačilo preko neposredne bančne transakcije na račun SI56041020113423930, plačilo po povzetju kurirju paketne dostave GLS z gotovino ali s kreditnimi in plačilnimi karticami, ali plačilo preko paypala. V kolikor se plačilo opravi s kartico, GLS obračuna dodatno provizijo v višini 1,43%.  Ob prevzemu pošiljke, ki vam jo dostavi dostavna služba, obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, …).


Dostava izdelkov naročenih na noni.si je preko paketne dostave GLS mogoča tudi v naslednje države:
Država:                      Način plačila:


Slovenija                   po povzetju, paypal, nakazilo na TRR, z gotovino ob prevzemu na sedežu NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p., Kadrenci 4, Cerkvenjak
Hrvaška                    paypal, po povzetju kurirju GLS,


Avstrija                     paypal, nakazilo na TRR


Belgija                      paypal, nakazilo na TRR


Danska                     paypal, nakazilo na TRR


Nemčija                    paypal, nakazilo na TRR


Italija                         paypal, nakazilo na TRR


Luxembourg             paypal, nakazilo na TRR


Nizozemska              paypal, nakazilo na TRR
Ob prevzemu ste v primeru izbire plačila po povzetju dolžni poravnati celotno kupnino za dostavljeno blago. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.


Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu.
10. Dostava 


Dostavo blaga vrši dostavna služba GLS vsak delovni dan med 8.00 in 17.00 uro. Če so izbrani artikli na zalogi, odpošljemo blago v roku enega delovnega dne. Predviden čas dostave je napisan v točki 11.  V času praznikov in med vikendi je rok dobave daljši. Kupec je lahko s strani dostavne službe o dostavi predhodno obveščen po elektronski pošti. Kupec lahko sledi pošiljki na spletni strani http://mojpaket.eu s prevozno številko in geslom, ki ga prejme po emailu, ko prodajalec izroči paket dostavni službi GLS. Kupec zagotovi prevzem blaga v času dostave na naslovu, ki ga je navedel ob naročilu oziroma se dogovori o času in kraju prevzema z dostavno službo.  Kontakt dostavne službe GLS d.o.o. >> https://gls-group.eu/SI/sl/gls-kontakt
11. Strošek in čas dostave 


Strošek dostave je naveden v spodnjih tabelah in je odvisen od države in teže paketa. Vsi spodaj navedeni stroški dostave vključujejo 22% DDV. V času akcije ali s promocijsko kodo je lahko poštnina brezplačna.
Strošek dostave v Slovenijo glede na težo paketa:


0 - 2 kg            3,90 €


2 - 5kg             4,90 €


5 - 30 kg          4,90 €


30 - 50 kg        5,90 €


Predviden čas dostave je 1 delovni dan.
Strošek dostave na Hrvaško glede na težo paketa:


0 - 2 kg            11,90 €


2 - 20 kg          12,90 €


30 - 50 kg        14,90 €


Predviden čas dostave je 1-4 delovne dni.
Strošek dostave v Avstrijo (*1), Belgijo (*2-3), Luksemburg (*2-3), Nemčijo (*1-3) in na Nizozemsko (*2-3) glede na težo paketa
(*Predvideno št. dni dostave)


0 - 2 kg            12,90 €


2 - 5 kg            14,90 €


5 - 10 kg          15,90 €


10 - 20 kg        15,90 €


20 - 30 kg        17,90 €


30 - 50 kg        20,90 €
Strošek dostave v Italijo (*1-3) in na Dansko (*2-3) glede na težo paketa:


(*Predvideno št. dni dostave)


0 - 2 kg            17,90 €


2 - 5 kg            18,90 €


5 - 10 kg          19,90 €


10 - 20 kg        20,90 €


20 - 30 kg        13,90 €


30 - 50 kg        25,90 €
12. Pogodba 


Sklenjena pogodba med podjetjem in stranko bo shranjena v arhivu podjetja. Na pisno zahtevo stranke mu jo pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.
13. Izdaja računaNoniPlanet, Robert Kocuvan s.p. ob dostavi izdelkov kupcu doda tudi račun in sicer v A4 formatu. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.
14. Preklic naročila 


Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku ene ure od oddaje naročila. Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@noni.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca. S tem se bo potrošnik izognil nepotrebnim stroškom vračila blaga, saj pošiljka v primeru pravočasnega sporočila ne bo odpremljena.
15. Vračilo prejetega blaga 


Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek povratne dostave vračila blaga. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktni e-mail: info@noni.si. Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Prodajalec mora kupcu vrniti vsa opravljena plačila v roku 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Kupnino mu vrne preko TRR ali paypala v primeru da je bilo naročilo plačano preko paypala.Gotovinskih vračil ne izvajamo.
16. 30 dnevna garancija na zadovoljstvo 


V kolikor kupec ni 100% zadovoljen s produktom, ki ga je že odprl in poskusil, lahko v roku 30 dni od prevzema izdelka sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Količina, ki jo prodajalec prizna kot poskusno je 1 liter. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je povratna poštnina vračila blaga. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktni e-mail: info@noni.si. Prodajalec kupcu pošlje obrazec za vračilo izdelka, ki ga mora kupec izpolniti. Vsi izdelki, razen enega litra, ki ga je poskusil morajo biti pri tem nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Prodajalec mora kupcu vrniti vsa opravljena plačila v roku 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Kupnino mu vrne preko TRR, ali paypala v primeru da je bilo naročilo plačano preko paypala. Gotovinskih vračil ne izvajamo.
17. Točke zvestobe 


Z nakupom lahko kupec pridobi točke zvestobe - nagradne točke, ki jih lahko v obliki popusta izkoristi pri naslednjem nakupu. Število točk, ki jih kupec prejme je napisano ob izdelku. Točke lahko kupec izkoristi v obliki popusta pri naslednjem nakupu na spletni strani noni.si – ena točka prinaša 10 centov popusta. Kupec točke prejme, ko je naročilo zaključeno, o tem je obveščen preko emaila. Prodajalec lahko kadarkoli spremeni vrednost točke ali jih odstrani.
18. Partnerski affiliate program


Splošne pogoje partnerskega affiliate programa si lahko preberete tukaj.
19. Trditve o izdelkih 


Zakoni EU in lokalni zakoni prepovedujejo vsakršno omenjanje bolezni, bolečin ali telesnih sistemov, kadar gre za promocijo prehrambenih izdelkov. Ta zakon velja, četudi so trditve popolnoma resnične in prepoveduje tako namigovanja na preventivo, ozdravitev ali zdravljenje kot tudi izrecne izjave. 


Velja tako za neposredne trditve kot tudi osebna priporočila, saj bi ta lahko denimo govorila o zdravilni uporabi izdelkov. Tako ne samo, da ne smemo izjavljati, da lahko izdelki ozdravijo bolezen, temveč prav tako ne smemo niti namigniti na to, da bi nam lahko pomagal pri tej bolezni. 
20. Osebna priporočila in mnenja


Priporočila morajo temeljiti na lastnih izkušnjah, pri njih pa se je potrebno izrecno izogibati vsakršnim trditvam o preventivi, ozdravitvi, zdravljenju ali predpisovanju.Na noben način ne smejo vključevati omenjanja bolečin, telesnih sistemov ali bolezni.  Priporočila morajo biti na primer omejena na: „Uporabljam izdelek Tahitian Noni™ in ga toplo priporočam.“
21. Kaj lahko poveste o Tahitian Noni™Original


Sadeže in sok rastline Morinda citrifolia uživajo Polinezijci že več kot 2000 let. 


Tahitian Noni™ preučujejo znanstveniki po vsem svetu. 


Tahitian Noni™je bil predmet številnih znanstvenih raziskav. 


Tahitian Noni™ je ekskluziven izdelek družbe Morinda. 


Tahitian Noni™ sedaj pije na tisoče ljudi, ki ga toplo priporočajo.  
22. Česa ne smete povedati o soku TAHITIAN NONI™ 


Tahitian Noni™ ozdravi katerokoli bolezen in/ali odpravlja bolečine. 


Tahitian Noni™ se uporablja za zdravljenje vseh vrst bolezni in/ali pri odpravljanju bolečin. 


Tahitian Noni™ pomaga pri zdravljenju katerekoli bolezni in/ali odpravljanju bolečine. 


Tahitian Noni™ je nadomestilo za redno medicinsko zdravljenje ali zdravila na recept.
23. Osnovni podatki 


NoniPlanet, Robert Kocuvan s.p.


Kadrenci 4


2236 Cerkvenjak


Slovenija 


Smo davčni zavezanec ID za DDV: SI73863661


TRR odprt pri NKBM: SI56041020113423930
Tel: 041 736 498


Email: info@noniplanet.net


Internetni naslov: noni.si, noni.hr, noniplanet.com in noniplanet.net